Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mytheme_child_scripts' not found or invalid function name in /var/www/yogaliv.se/stagesite.yogaliv.se/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Osteopati

Osteopatin anser att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens struktur, funktion och dess omgivning och sammanhang. Osteopatin etablerades i mitten av 1800-talet och har flera likheter med kiropraktiken. Osteopatin fokuserar på att optimera kroppens funktion och därigenom de faktorer som skapar hälsa. shutterstock_72237949-300x300

Osteopatin är en manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Man behandlar kroppen som helhet och försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom förbättrad belastning och ledfunktion påverkas hela kroppen, muskelspänningar avtar blodcirkulationen och nervsystemet stimuleras så att kroppens självläkande system kan fungera optimalt.

Vad gör en osteopat?

Osteopater använder mjuka manuella tekniker för att förbättra kroppens funktion. Innan behandling utförs en exakt diagnos för att hitta orsaken till besvären. Blockeringar upptäcks och de kan upplösas med användning av selektiva och mjuka tekniker. Naturliga självläkande mekanismer i kroppen sätts således i rörelse igen. Patienten får också råd om träning, kost och andra livstilsfaktorer som påverkar hälsan.

Vilka besvär behandlar en osteopat?

Både akuta besvär vid skada eller överbelastning liksom mer långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

Vill du komma i kontakt med vår osteopat, Ylva Eriksson, är du välkommen att kontakta henne direkt:

Ylva Eriksson

Tel: 070-405 12 25
osteopatylva@yogaliv.se

Eller boka direkt på Boka Direkt!

 

 

källa:http://www.ackermann-institutet.se/sv/information/osteopati